Kik vagyunk?

A Virág Judit Galéria 2001 óta foglalkozik kortárs képzőművészettel, programszerűen 2007 tavasz óta, amikor megrendezte a Független Festmény című kiállítását. A kiállítás célja az volt, hogy teret adjunk annak a hitvallásunknak, hogy a festészet folytonos, a festészeti folyamatok egymásból táplálkoznak és épülnek.

Az iparterv generáció jeles tagjait és a középgenerációt éppúgy képviseljük, mint a fiatalabb festőgenerációt. Feladatunknak tekintjük ezen művészek menedzselését, a kortárs magyar festészet külföldi prezentálását, katalógusok szerkesztését, szakmai szövegek írását.

A Virág Judit Kortárs Galéria programjai január, február, március, május, június, július, augusztus, szeptember, november hónapokban kerülnek megrendezésre. A látogató csoportos, tematikus és önálló kiállításokon, tárlatvezetéseken és más speciális eseményeken vehet részt, ha ellátogat hozzánk.

Miért pont kortársat?

A kortárs képzőművészet alkotásait, történéseit egyre nagyobb figyelem övezi immár Magyarországon is. Növekszik azon intézményi és magángyűjtők tábora, amely felismerte: a kortárs gyűjtemények eszmei és pénzben is kifejezhető értéke meredeken ível felfelé. Amennyiben kortárs magyar festő alkotását vásárolja meg, úgy saját maga vagy intézménye is – igény szerint – ismert mecénássá válhat. A kortárs festészet – nemzetközi tapasztalatok szerint – kiváló PR-lehetőségeket kínál.

Az amerikai és nyugat-európai kortárs piacon az utóbbi 3 évben óriási árrobbanás következett be. A kortárs klasszikusok árai /Warhol, Yves Klein, Rothko/ 6-7-szeresére emelkedtek és elérték a megközelíthetetlen etalonnak tekintett impresszionista művészek árfolyamát.

 

Évről-évre (akár évi 40 százalékos) rekord árfolyam-növekedést eredményeznek egyes kortárs alkotók munkái, míg hosszabb, évtizedes távon vizsgálva egy jól megválasztott kortárs alkotás a részvénypiacon elérhető jövedelem többszörösét képes megtermelni. Ennek a meghatározó piacokon kialakult trendnek az előszobájában vagyunk ma Magyarországon:
4-5 éven belül a ma még kedvező áron megvásárolható kortárs alkotások árszintje többszörösére fog emelkedni.

Szolgáltatások

Gyűjteményépítés / Tanácsadás

  • vállalati gyűjtemények
  • magánygyűjtemények

A Virág Judit Kortárs Galéria csapata vállalati és magánügyfeleinek is személyre szóló tanácsadást nyújt nemzetközi, hazai és regionális szinten egyaránt, hogy a vállalat vagy magánszemély igényeinek megfelelően a lehető legtökéletesebb gyűjteményt alakítsa ki.

Miért épp nálunk?

A galéria szakértő munkatársai nagy gyakorlattal rendelkeznek a hazai művészeti piacon.
Gyakorlott specialisták és szakképzett marketing és PR csapat áll az érdeklődők rendelkezésére.